Ak tu nenájdete odpoveď na Vašu otázku, pošlite nám ju e-mailom
- Akú máte oblasť pôsobnosti ?
Oblasť pôsobnosti je celá Slovenská republika.
- Je cenová ponuka spoplatnená ?
Spracovanie cenovej ponuky je bezplatné.
- Viete prísť na prevádzku ?
Po dohode nie je problém pricestovať, služba je spoplatnená 0,20 Eur/1 Km. Prípadne podľa individuálnej dohody!
- Viete mi navrhnúť prevádzku ?
- Na návrh priestorov a vybavenie technologickým zariadením, je vhodnejšie osloviť firmu predávajúcu gastrozariadenie, pretože presne vedia rozmery konkrétneho zariadenia, nábytku a pod.
- Samozrejme, je možné vypracovať hrubý návrh rozmiestnenia. V prípade potreby môžete návrh konzultovať s príslušným ÚVZ SR.
- Na aký úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) sa môžem obrátiť ?
- Budem spadať pod štátnu veterinárnu správu, viete pod ktorú ?
- V nasledujúcom odkaze sú kontakty:
- Koľko trvá vypracovanie HACCP ?
Spracovanie dokumentov pre štandardnú reštauráciu trvá 14 až 21 dní, alebo podľa dohody. Pre iné typy prevádzok sa môže doba líšiť.
- Ako často sa má plán HACCP aktualizovať ?
Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku má povinnosť overovať systém HACCP, napríklad aj vtedy ak sa vykoná akákoľvek zmena produktu, procesu alebo ktoréhokoľvek kroku, prevádzkovatelia potravinárskych podnikov musia prehodnotiť tento postup a vykonať jeho potrebné zmeny.
- Viete vydať zdravotný preukaz ?
- Zdravotný preukaz Vám vystaví Váš obvodný, alebo podnikový lekár.
- Aké vzdelanie musím mať na prevádzkovanie ?
- Podľa § 22 živnostenského zákona Ods. 1) Doklady o odbornej spôsobilosti uvedené v § 21 sa pre potreby tohto zákona nahrádzajú:
- výučným listom alebo iným dokladom o riadnom ukončení príbuzného odboru a dokladom o vykonaní následnej najmenej šesťmesačnej praxe v odbore alebo jednoročnej praxe v príbuznom odbore alebo
- vysvedčením o maturitnej skúške na strednej odbornej škole alebo na strednom odbornom učilišti alebo na gymnáziu s predmetmi odbornej výchovy alebo na nadstavbovom alebo pomaturitnom štúdiu v rovnakom odbore a dokladom o vykonaní následnej najmenej šesťmesačnej praxe v odbore alebo jednoročnej praxe v príbuznom odbore 31) (§ 9 ods. 1 a 2 a § 25 ods. 1 a 7 zákona č. 29/1984 Zb. o sústave základných a stredných škôl (školský zákon) v znení neskorších predpisov) alebo
- dokladom o ukončení najmenej strednej školy, ak nejde o prípady uvedené v písmenách a) a b) a osvedčením o získanom vzdelaní pre príslušnú živnosť v akreditovanej vzdelávacej ustanovizni 31a) (Zákon č. 386/1997 Z. z. o ďalšom vzdelávaní a o zmene zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 387/1996 Z. z. o zamestnanosti v znení zákona č. 70/1997 Z. z. v znení neskorších predpisov, Zákon č. 568/2009 Z. z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) a dokladom o vykonaní následnej najmenej jednoročnej praxe v odbore alebo dvojročnej praxe v príbuznom odbore alebo
- diplomom o absolvovaní vysokej školy v príslušnom odbore 31b) (Zákon č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) a dokladom o vykonaní následnej najmenej šesťmesačnej praxe v odbore alebo jednoročnej praxe v príbuznom odbore alebo
- osvedčením o čiastočnej kvalifikácii alebo osvedčením o úplnej kvalifikácii podľa osobitného predpisu 31c) (Zákona č. 568/2009 Z. z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) alebo
- dokladom o vykonaní najmenej šesťročnej praxe v odbore, od ktorej ukončenia neuplynuli viac ako štyri roky.
- Ods. 2) Praxou v odbore alebo v príbuznom odbore podľa odseku 1 sa rozumie skutočné vykonávanie príslušnej činnosti, ktoré je v súlade s týmto zákonom a osobitnými predpismi.
- Podľa § 22 živnostenského zákona Ods. 1) Doklady o odbornej spôsobilosti uvedené v § 21 sa pre potreby tohto zákona nahrádzajú:
- Robíte aj školenie personálu ?
Áno, ide hlavne o pravidelné preškolenia personálu v oblasti hygieny a HACCP na prevádzke v trvaní 1,5 až 2 hodiny. Treba však počítať s nákladmi na dopravu do miesta školenia.
- Kedy Vás môžem kontaktovať ?
- Telefonicky v pracovné dni Pondelok až Štvrtok medzi 9:00 – 16:00hod.
- E-mailom NON-STOP
- V prípade že sa nedovoláte, stačí napísať správu na mobilné číslo, alebo e-mail.
- Telefonicky v pracovné dni Pondelok až Štvrtok medzi 9:00 – 16:00hod.