9. April 2020

HACCP

DOKUMENT HACCP

Každá kniha je vyrobená ako originál s uvedením názvom Vašej prevádzky. Dokument systému kritických bodov HACCP je tak pre kontrolné orgány nezameniteľným dokumentom.

PRÍNOSY HACCP

  • jednoznačná identifikácia kontrola rizika zdravotnej nezávadnosti potravín
  • minimalizácia možnosti výskytu zdravotne závadných potravín
  • splnenie legislatívnych požiadaviek na výrobcou potravín
  • vytvorenie vhodného základu pre budúci prechod firmy na medzinárodne štandardy bezpečnosti potravín vyžadované
  • retailovými reťazcami – IFS, BRC, apod.
  • vierohodné potvrdenie funkčnosti efektívnosti zavedeného systému nezávislou treťou stranou, zvýšenie dôvery
  • verejnosti a štátnych kontrolných organov

ČO JE POTREBNÉ NA VYPRACOVANIE DOKUMENTÁCIE HACCP

  • prevádzkový poriadok
  • zostavenie týmu HACCP
  • stanovenie výrobnej činnosti a úloh
  • technologické postupy, popisy jedál / výrobkov
  • prúdové diagramy každého výrobného procesu
  • stanovenie kontrolných bodov
  • stanovenie kritických kontrolných bodov
  • stanovenie hodnôt kritických limitov pre CP a CCP
  • definovanie nápravných opatrení pre každý CCP
  • postup sledovania CP a CCP
  • sytem kontroly na ovládanie rizík
  • školenie zamestnancov

HACCP

Vytvorenie a zavedenie systému HACCP je vyžadované povinne u všetkých výrobcov potravín na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a RADY (ES) č. 852/2004 zo dňa 29. Apríla 2004 o hygiene potravín. Tento systém je určený pre všetky potravinárske podniky zabezpečujúce výrobu, spracovanie a distribúciu potravín a tiež pre podniky, ktoré svojimi produktami do potravinového reťazca vstupujú (poľnohospodárstvo, výroba obalov, a pod.). Certifikácia systému HACCP je preukázateľným potvrdením funkčnosti efektivity zavedeného systému HACCP.

Pošlite nám požiadavku

Popíšte, s čím vám môžeme pomôcť.

Meno:*
E-mail:*
Uveďte svoju požiadavku:
Opíšte symboly: